Chinese oplichters aangehouden

Chinese oplichters aangehoudenDe recherche van het bureau Geyersvlijt heeft vandaag drie mannen met de Chinese nationaliteit aangehouden ter zake oplichting. Tot nu toe is er tenminste 1 aangifte tegen deze verdachten gedaan. De verdachten benaderden hun slachtoffer met een verhaal dat zij een schat van goud hadden opgegraven die zij wilden verkopen. De bedoelde schat, bestaande uit gouden stukken en gouden Boeddha-beelden, werd dan getoond aan het slachtoffer. Zodoende werd het vertrouwen bij het slachtoffer gewekt om de spullen te kopen. De voorwerpen zijn echter niet van goud. De ene persoon die tot nu toe aangifte heeft gedaan is voor een groot geldsbedrag in Amerikaanse dollars benadeeld. Toen de oplichters vandaag weer hun slag wilden slaan, werden zij door de recherche van het bureau Geyersvlijt aangehouden en de “schat van goud” die zij bij zich hadden is in beslag genomen. Het vermoeden bestaat dat deze mannen waarschijnlijk meer slachtoffers hebben gemaakt in ons land. Andere benadeelden worden opgeroepen contact op te nemen met de recherche van het bureau Geyersvlijt. De verdachten zijn de 43-jarige H.Y. de 44-jarige Z.X. en de 43-jarige Y.S. Deze verdachten zijn hangende het onderzoek in verzekering gesteld. (KPS)

error: Kopiëren mag niet!