Vermoedelijke straatrovers aangehouden

De politie van bureau Geyersvlijt heeft gisteren twee mannen aangehouden die verdacht worden van diefstal door middel van geweldpleging. Kort voor hun aanhouding kreeg de politie twee meldingen binnen van straatberovingen gepleegd door twee mannen gezeten op een bromfiets. Het eerste geval vond plaats aan de Bonistraat. Aldaar werd een fietsende scholiere zodanig gestoten dat zij met fiets en al kwam te vallen. Een van de criminelen stapte toen van de bromfiets en maakte de scholiere haar cellulair toestel afhandig. Niet lang daarna kwam de tweede melding binnen. Nabij de kruising van de Will Axwijk-en de Hajariestraat werd een mevrouw door twee mannen beroofd van haar gouden halsketting. Dat gebeurde onder bedreiging met een mes. Na hun daad reden de mannen weg op een bromfiets.
Surveillerende politie eenheden werden op de hoogte gebracht van deze berovingen. De signalementen van de verdachten en het voertuig waarop zij reden werden daarbij ook doorgespeeld. Een van de politie-eenheden zag niet lang na de meldingen twee mannen op een bromfiets rijden. Deze mannen en de bromfiets waarop zij reden kwamen overeen met de door gespeelde signalementen. Zij zijn aangehouden en overgebracht naar het politie bureau te Geyersvlijt. Hangende het onderzoek zijn deze twee mannen in verzekering gesteld. Deze zaak is in onderzoek bij de recherche van het bureau Geyersvlijt.
Het vermoeden bestaat dat deze verdachten meer op hun kerfstok hebben. De mannen reden op een donkerrood gelakte bromfiets. De gestolen spullen zijn niet op de verdachten aangetroffen. Het vermoeden bestaat dat ze de spullen hebben weggemaakt voordat zij door de politie eenheid zijn aangehouden.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: