Bond penitentiaire ambtenaren geeft regering tot morgen tijd

De Bond van Penitentiaire Ambtenaren in Suriname (BPAS) heeft gisteren tijdens de algemene ledenvergadering (alv) besloten de regering een ultimatum tot morgen te geven. Bij de eerstvolgende alv, maandag, zullen er eventuele beslissingen worden genomen. De penitentiaire ambtenaren hebben al 32 jaren geen korpschef. Gustaaf Gallant, voorzitter van de bond, zegt dat het logisch is dat Regillio Blijd in aanmerking moet komen voor deze functie. Het is gebruikelijk dat er bij dit soort disciplines een hiërarchische verhouding is. Als er wordt gekozen voor een ambtenaar buiten de hiërarchische verhouding, krijgt de organisatie de status van een bacovewinkel, vindt Gallant. Vernomen wordt dat Justitieminister Edward Belfort iemand anders dan Blijd op het oog heeft als korpschef van deze organisatie.
De overeenkomst heeft als grondvlak de wettelijke regelingen, die voor het korps gelden. Het hoofd van de penitentiaire organisatie moet de hoogst gekwalificeerde zijn. Dit is geen nieuwe eis, maar gewoon een wettelijke regeling die tot uitvoering moet worden gebracht. Alle andere zorgpunten binnen het penitentiaire korps vertrekken vanuit het punt dat er geen korpschef is. ‘Als er geen korpschef is, zijn er geen mensen die oog hebben voor de belangen van het korps.’
De laatste keer dat de bond een gesprek had met de minister was in augustus 2011. Drie maanden geleden deden geruchten de ronde dat Paulus Pinas de korpschef zou worden. Dat ging toen niet in bij de bond, omdat Pinas niet de hoogst gekwalificeerde zou zijn. Drie maanden geleden waren de penitentiaire ambtenaren 27 dagen in actie. De staat sleepte de bond toen voor de rechter. Rechter Ingrid Lachitjaran had de bond toen opgedragen het werk weer te hervatten.

error: Kopiëren mag niet!