Warm, gezellig en indrukwekkend

IFSrefidensi 2013 was warm. Warm en gezellig. Het publiek was ondanks de hitte enthousiast en in redelijk groten getale opgekomen. De viering van 38 jaar staatkundige onafhankelijkheid was dit jaar in het district Para, tot grote vreugde van de Paranen. Op het evenemententerrein was een speciale tent opgezet voor een aantal seniorenburgers. Voor hen werd overigens beter gezorgd dan tijdens de Bigisma Dey 2013. Een enkeling klaagde over het feit dat er te weinig vuilnisbakken waren, ondanks alle kraampjes waren voorzien van de kenmerkende gele vuilniszakken. “Ik ga mijn afval wel netjes aan de kant zetten dan maar, ik vind het wel jammer maar verder is het wel erg goed georganiseerd!”
Dc Miranda
Dc Jerry Miranda van Para, die in afwachting was van de komst van president Desi Bouterse en de First Lady, gaf aan dat het wel zou kunnen dat er te weinig vuilnisbakken waren. “Maar we hebben een goed team dat ervoor zorgt dat alles opgeruimd wordt. Kom morgen maar om 7 uur kijken dan zul je zien dat heel Para weer schoon is!” Miranda gaf stralend aan erg blij te zijn met het verloop van de dag en vooral met alle blije gezichten.
First Lady
De president en First Lady werden onder luid gejuich van het aanwezige publiek ontvangen. First Lady Ingrid Waldring-Bouterse zei in een kort interview dat ze blij was met het verloop van de dag tot nu toe. Ze wilde de gemeenschap meegeven dat zij vooral niet de moed moesten opgeven en vol moesten houden.
Parachutisten
Één van de hoogtepunten, naast de Prodowaka onder begeleiding van diverse brassbands, was het parachutespringen. De 4 parachutisten landden onder luid gejuich van het publiek allemaal op het veld dat zij omringden. De laatste parachutist, die de Surinaamse vlag meedroeg, daalde rustig en beheerst af en maakte een eveneens beheerste landing tot grote vreugde van het publiek dat hem met luid applaus ontving.”Erg indrukwekkend!”, was de reactie van één van de mensen in het publiek.
Toekomst van Para
Opvallend aan de hele dag was het publiek dat zeer vrolijk en uitgelaten was. Op een enkeling na was iedereen te spreken over het verloop van de dag en vooral de Paranen hoopten dat de viering van deze dag in het district een voorloper zou zijn voor meer ontwikkelingen die het district ten goede zouden komen.

error: Kopiëren mag niet!