Commissariaat Para tevreden over viering Srefidensi

IFAan Para was het deze keer de beurt om het Srefidensi-feest te organiseren. Marvin Moesan, coördinator Burgerinformatiecentrum, kijkt tevreden terug naar de dag. ‘De voorbereidingen hebben veel moeite, tijd en energie gekost, maar iedereen is nu tevreden. Dat is te zien aan de gezichten van de mensen.’ Moesan zelf is ingenomen met de dag: ‘38 jaar staatkundige onafhankelijkheid geeft aan dat we als land het zelf kunnen’.
Het hoogtepunt van de dag was het defilé, alle eenheden liepen keurig en gedisciplineerd naar het plein toe langs de weg. Enkele eenheden liepen ook langs met muziekinstrumenten en zang. Er waren ook buitenlandse gasten die meededen aan het defilé. Het Nationaal Leger deed mee met 17 pelotons en de politie met 16. De voertuigen en wapens werden met trots ten toon gesteld. De vrouw op de motorfiets van de politie kreeg een applaus als waardering bij het voorbij rijden. De groepen werden uiteindelijk geïnspecteerd door de president. De avond werd afgesloten met de volksreceptie waar Tyrone Spong één van de gedecoreerden was. Bij de viering van de onafhankelijkheidsdag was het mooi weer, ook in Para. Tegenover het commissariaat was er een minimarkt opgezet met ook aanwezig de Surinaamse keuken.
In de straten van Onverwacht waren de kleuren van de Surinaamse vlag terug te vinden in de klederdracht van de mensen. Dat was vooral te zien bij de prodowaka. Waar de Srefidensie-viering volgend jaar wordt gehouden, is nog niet bekend. Vandaag wordt de viering geëvalueerd.

error: Kopiëren mag niet!