Andy Ristie terechte kampioen US$ 150.000 Glory 12

Foto: Glory 12
Foto: Glory 12
Andy ‘The Machine’ Ristie heeft verrassend zaterdagavond het Glory 12 kickboks evenement in New York gewonnen en pakt met de lichtgewichtentitel US$ 150.000. Glory 12 gaat de boeken in als een geweldige kickboksavond waarbij Ristie, als vierde geplaatste, zijn tegenstanders Giorgio Petrosyan en Robin van Roosmalen knockout wist te slaan op weg naar de toernooiwinst. Als je kickboksen volgt dan wist je al dat Ristie een van ’s werelds beste vechters is die nog nooit een titel won. Ook werd dit tijdens Glory 12 niet van The Machine verwacht en velen gingen uit van een kickboksfinale tussen Giorgio Petrosyan en Robin van Roosmalen. Ristie wist echter iedereen te verbijsteren door Petrosyan een KO klap uit te delen. Petrosyan was geschokt door de actie waarbij hij tien tellen van de scheidsrechter kreeg. Maar dat was niet alles voor Ristie. Zijn gevecht tegen Robin van Roosmalen eindigde op een even spectaculaire wijze. Twee gevechten, twee knockouts. Ristie heeft de kickboks wereld officieel laten zien dat hij een blijvertje is.
Giorgio Petrosyan kwam de ring op Madison Square Garden binnen als de beste lichtgewicht kickbokser op de planeet. Jarenlang domineerde hij de sport waarbij hij in 2009 en 2010 de K1 MAX Grand Prix tournaments won. Het is onnodig te zeggen dat hij de favoriet voor de winst was in het Glory 12 lichtgewichtentoernooi. Maar dat gebeurde dus niet. Petrosyan voelde zich niet op zijn gemak in de ring met Ristie. Hij had moeite met zijn tegenstander en deelde niet de combinaties uit die we van hem verwachtten.’The Doctor’ kon het gevecht niet domineren en het verlies betekent mogelijk het einde van Petrosyan’s tijd aan top van het kickboksen. Hij verloor hiermee zijn eerste gevecht na 6 jaar. Voor Ristie is zijn record in Glory-verband nu op 6-0.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: