Wie goed doet…

mw Agnes SchoonhovenDe Kerstpottenactie van het Leger des Heils is mede door de hulp van vele vrijwilligers elk jaar een succes. Een van deze vrijwilligers is Agnes Schoonhoven. Ze doet het al vijf jaar. “Het is goed om te doen, je helpt je medemens. Het Leger des Heils verkoopt ook kleding voor een redelijke prijs. De behoeftigen worden zo echt geholpen.”
“Twee dagen in de week sta ik hier, op donderdag en vrijdag. En het is leuk, het gaat goed. Je moet wel vragen aan de mensen maar dat is omdat ze niet altijd de pot zien. Als je het vraagt geven ze altijd wel wat. En u? Hoe zit het met u? U heeft ook nog niks gegeven!”, grapt ze met ons.
De vriendelijke dame is al 65 en heeft jarenlang gewerkt als lerares op de Welgelegenschool. Haar lieve uitstraling doet wensen dat wij vroeger bij haar in de klas zaten en met een klein schuldgevoel, omdat we geen geld bij ons hadden, vervolgen we onze weg. Het viel ons op dat de vrijwilligers die we zien, net als mevrouw Schoonhoven, allemaal stralen. Engeltjes bestaan dus nog!

error: Kopiëren mag niet!