Ouderkamers ‘s Landshospitaal officieel geopend

Frontfoto 2Vrijdag zijn de nieuwe ouderkamers van het ‘s Lands Hospitaal officieel geopend. Om het lintje door te knippen was Ronald McDonald speciaal overgevlogen uit Amerika. Ronald McDonald is de mascotte van het gelijknamige restaurant dat verantwoordelijk is voor de renovatie van de kamers. Deze waren al enige tijd operationeel, maar in de aanloop naar de Mc Happy Day van dit weekend werd besloten er extra aandacht aan te geven.
McHappy Day
Tijdens de McHappy Day wordt er geld ingezameld in de twee McDonalds-restaurants die ons land rijk is. Lindsay MacDonald, marketingmanager bij McDonalds, die ook aanwezig was bij de feestelijke opening vertelt: “Op die dag hebben we een celebrity crew die gaat helpen de Macs te verkopen. Van elke verkochte Mac schenken wij dus SRD 3 aan het het goede doel”. Het goede doel betreft in dit geval de renovatie van de ouderkamers en het verdere onderhoud, want de kamers zijn echt ‘geadopteerd’ door het restaurant. Het geld wordt ook gebruikt om ouders die gebruik willen maken van de kamers maar op financieel gebied niet draagkrachtig genoeg zijn, te helpen. Daarbij worden de kosten deels of helemaal gedekt.
Inzamelactie
Verplegend directeur Samson is blij met de hulp van het restaurant. “We zijn er echt, echt heel blij mee! De hulp was nodig.” Ze vind het ook een goed idee als mensen tijdens de McHappy Day allemaal een Mac gaan eten. “Ik wil iedereen oproepen mee te doen aan de actie zodat er genoeg geld in het laatje komt.” Tijdens de dag is het niet verplicht te eten bij het fastfood-restaurant. Mensen kunnen ook gewoon geld schenken, dat kan trouwens het hele jaar door in de restaurants.
Van alle gemakken voorzien
Hoofdzuster Daniels van de afdeling is eveneens in een opperbeste stemming. Het geluk is van haar gezicht af te lezen als ze zegt: “Ik ben heel blij”. Vol trots laat ze de kamers zien, die zijn voorzien van een airco en andere gemakken. “We hebben nu ook servies gekregen en er is een microwave voor de ouders, een waterkoker, eigenlijk alles dat nodig is om het zo huiselijk mogelijk te maken.” Op de andere afdeling is er geen airco. We vragen haar of dat niet een volgend project zou zijn om aan te vragen. “Zou kunnen, maar het is deels ook een bewuste keuze omdat er in airco’s ook bacteriën kunnen zitten die zo verspreid worden. Daarom doen we dat dus liever niet.”
Geen zieke kindertjes meer
De zuster vertelt dat het erg heilzaam is voor zieke kinderen als ze omringd worden door hun ouders, omdat die hen toch het beste kennen. Naast de speciale ouderkamers waar ouders dus kunnen overnachten met hun zieke kind, is er ook de optie voor participatiezorg. “Ouders zaten vroeger vast aan die bezoekuren. Overdag een uurtje en in de avond een uurtje. Nu kunnen ze de hele dag door bij het kind blijven. Dat werkt goed vooral voor het kind dat eigenlijk de ouders alleen maar mist in het tussenstuk als het wakker is en totdat het bezoekuur begint.” Als we haar vragen of ze verder nog wensen heeft, lacht ze en zegt: “Ik ben heel blij met vandaag, met de ouderkamers de we erbij hebben gekregen maar mijn wens is natuurlijk dat er geen zieke kindertjes zijn. Maar die zijn er en dat is een feit, maar dan hoop je maar dat ze vrij snel genezen, het liefst in de thuissituatie en dat er genoeg medicijnen en zorg en liefde is voor ze!”

error: Kopiëren mag niet!