Vrouw krijgt bescherming tegen ‘stalker’

De politie van Uitvlugt heeft wederom een geval van ‘stalking’ genoteerd. De ambtenaren hebben een kopie van een beschermingbevel gehad tegen de verdachte S. In dit geval wordt het S. verboden om gedurende een periode van drie jaar zich te begeven in de omgeving van de bedoelde vrouw. Hij moet te allen tijde vermijden om zich binnen een straal 300 m van het slachtoffer te bevinden. S. moet zich ook uit de buurt houden van een man. Indien de verdachte zich opzettelijk in de buurt of omgeving van de twee beschermde personen bevindt, wordt tegen hem een sanctie opgelegd. Indien hij voor de tweede keer het verbod overtreedt, moet hij een gevangenisstraf uitzitten met daarop een gepaste boete. Bij de derde overtreding wordt hij voor een langer duur achter slot en grendel geplaatst.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!