Nog een Miss om Suriname te vertegenwoordigen!

1 nog een Miss die ons land vertegenwoordigt 3Na Jaleeza Weibolt, Janet van Klaveren en Cheryll Rijger is het nu de beurt aan Kyran Rampersad. Zij zal ons land vertegenwoordigen tijdens de Miss Caraibes Hibiscus Verkiezing die op Sint Maarten wordt gehouden. De Miss vertrekt op 29 november en zal daar blijven tot 10 december. ‘We zijn allemaal trots op Cheryll en ik hoop hetzelfde te kunnen bereiken!’ Afgelopen week is Cheryll namelijk gekroond tot Miss Plus Caribean Universe!
Miss Caraibes Hibiscus
‘De Miss Caraibes Hibiscus Contest is een internationale Miss-verkiezing, net als alle andere maar richt zich voornamelijk op de landen in het Caraibisch gebied, deels ook op andere Zuid-Amerikaanse landen.’ Kyran hoopt een goede positie te behalen, ‘maar ik ga vooral mijn uiterste best doen en genieten van deze kans.’ Kyran wil graag winnen, omdat ze veel zou kunnen doen voor ons land. ‘Ik ga ook voor mezelf, maar uiteindelijk ga ik Suriname daar vertegenwoordigen. Als je wint gaan er veel deuren open, voor jezelf maar ook voor je land!’
Mooie soela’s
Kyran wil vertellen over ons land, vooral over de culturele diversiteit. ‘Dat we zo vreedzaam naast elkaar kunnen leven, dat we vriendelijk zijn! Maar ook over onze natuur. We hebben misschien geen blauwe zee, maar wel hele mooie soela’s, dat hebben ze daar niet, denk ik. Dus ga ik ze vragen om zeker 1 keer ons land te bezoeken.’
‘Als alles in een kon..’
Kyran zal ons land vertegenwoordigen in Hindoestaans geïnspireerde dracht. ‘Het is geen sari, iets anders, wel volgens mijn cultuur. Meestal dragen Missen een koto of een Inheems pakje. Maar Suriname heeft meer dan dat. Als ik alle culturele drachten in een kon doen, zou ik het dragen maar daar worden de mensen niet wijs uit. Wie weet, als ik nog een kans krijg, doe ik de volgende keer wel een sarong aan. Voor nu zal ik ons land vertegenwoordigen in Indiase dracht.’
Sponsor, feel free!
Evenals Janet is ook Kyran ook op zoek naar sponsors. ‘Ik heb al wat, maar ben nog steeds op zoek dus ‘feel free’! Alles wat voor ons is geregeld, is verblijf, vervoer en eten en drinken. De rest moeten we zelf regelen. En je moet er natuurlijk wel op je best uitzien, elke avond.’ Het grootste gedeelte van de kosten komen uit eigen zak van de Miss. ‘Dat is wel zwaar, want je betaalt zelf de ‘entrance fee’, dus het bedrag om mee te mogen doen, maar ook je eigen ticket!’

error: Kopiëren mag niet!