Pigot wilt zich sterk maken voor jongeren in relatie met sport

1 Pigot wilt zich sterk maken voor jongeren in relatie met sportHesdy Pigot is gistermiddag toegelaten tot De Nationale Assemblee (DNA). Pigot zegt zich in het hoogste college van Staat sterk te willen maken voor jongeren en sport. De NPS’er heeft de plaats ingenomen van zijn partijgenoot Ronald Venetiaan. De nieuwe aanwinst van DNA gaat de fractie van de NPS versterken. De voorzitter van de DNA, Jennifer Simons, maakte het nieuwe lid wijs dat de functie van parlementariër niet een eenvoudige job is. Vanaf vandaag zal de samenleving een beroep op hem doen en ook kritiek leveren.
Andre Misikaba zei tijdens zijn felicitaties dat Pigot geen nieuweling is in de politieke arena, dus wordt er vanuit gegaan dat hij over de nodige ervaring, kennis en kunde bezit. Misikaba citeerde wijlen parlementariër Rogers dat de politiek heel erg zwaar is en dat de familie ook erbij betrokken wordt. Verder hoopt de NDP-parlementariër op een goede samenwerking met Pigot.
Carl Breeveld van de eenmansfractie zei het fijn te vinden om samen met Pigot aan de ontwikkeling van ons land te mogen werken. Breeveld gaf aan dat Pigot op andere gebieden zijn sporen al heeft verdiend. Breeveld zegt er zeker van te zijn dat Pigot al zijn kennis en kwaliteiten zal inzetten. Tijdens zijn felicitatie haalde Breeveld ook de prestaties aan die de kinderen van Pigot voor Suriname hebben geleverd en dat dankzij de vader. Als laats riep hij de kersverse parlementariër op om gezamenlijk de regering te controleren.
Paul Somohardjo is de NPS dankbaar voor het voordragen van een kundig en integer lid. Het is niet gemakkelijk om de plaats van Venetiaan in te vullen. Minister Moestadja van Binnenlandse Zaken bracht de felicitaties namens de regering over. De leden maakten ook gebruik van het moment om ex-parlementariër Venetiaan te bedanken voor zijn diensten in alle hoedanigheden.
Pigot die zijn redevoering vanuit het spreekgestoelte hield, zei als man van het veld steeds actief informatie van de samenleving te zullen inwinnen, om zo te weten wat zich afspeelt. Verder wil Pigot samenwerken met de daarvoor in aanmerking komende organisaties. Hij wil met vernieuwende initiatieven komen die het land tot ontwikkeling kunnen brengen. Tijdens zijn speech gaf hij ook aan zich te willen verdiepen in het parlementair werk en aandacht te schenken aan onderwerpen die het land structureel bezighouden, zoals corruptie en criminaliteit.
Waar de nieuwe parlementariër zich bijzonder sterk voor wil maken, zijn voorzieningen en begeleiding voor jongeren, die nu om welke reden dan ook geen of onvoldoende toegang hebben tot onderwijs en ontwikkeling van werkgelegenheid. Pigot zei zeer ingenomen te zijn met de gezondheidsspot van DNA om burgers aan te moedigen gezond te eten en te sporten. NPS-voorzitter Gregory Rusland zegt dat de partij content is met de vertegenwoordiging van Pigot in het hoogste college van staat. Even leek de opvolging van Pigot niet door te gaan, daar sommigen in de partij meenden dat niet Pigot, maar Ruth Renfurm-Couthino de NF-fractie moest gaan versterken.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: