Eerste ronde Wet PSA afgerond in DNA

De behandeling van de Wet Personen van Surinaamse Afkomst (PSA) is voor wat betreft de eerste ronde gisteren afgerond in De Nationale Assemblee (DNA). Deze wet zal personen van Surinaamse komaf met andere nationaliteiten gelimiteerde rechten verlenen om zich meer vrijelijk te kunnen bewegen in Suriname. De zogenaamde PSA-kaarthouders zullen wel geen actief- en passief kiesrecht hebben. Ook moeten ze een schoon blad hebben in het buitenland, althans geen zware criminele achtergrond.
Andre Misiekaba, een van de initiatiefnemers van deze wet, vond dat de oppositie teveel met politieke steekspelletjes bezig was. ‘Maar ik zal niet ingaan op deze politieke zaken in het parlement. Dat zullen we op de berm (NDP-partijcentrum Ocer…..red.) doen’, zei Misiekaba. Marinus Bee, een andere initiatiefnemer, vindt dat de wet heel zorgvuldig is voorbereid. ‘Als er nog vragen zijn na de wijzigingen, kunnen we in de tweede ronde dan terugkomen’, zei hij. Ook DNA-voorzitter Jenny Simons verwees voor eventuele onduidelijkheden de leden naar de tweede ronde. De tweede ronde volgt pas na de volgende week.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: