Jennifer van Dijk- Silos: ‘Het is een verloren zaak’

Frontfoto 1Het is een verloren zaak. Er valt niets anders te doen dan af te wachten’, zegt staatsraadsvrouw Jennifer Van Dijk- Silos over de Sasurzaak. Hierbij hebben zij en collega staatsadvocaat Dwight Kraag de memorie van grieven buiten hun schuld om niet onder ogen gehad. De fout lag bij het parket. Het Hof van Justitie gaat vonnis vellen, zonder dat de Staat, in deze de staatsadvocaten Van Dijk-Silos en Kraag, gereageerd hebben op de bezwaren van de partij van Sasur. Van Dijk- Silos zegt dat de zaak maar op de Auteurswet afgewikkeld moet worden. Ze adviseert alle stakeholders in deze kwestie en andere maatschappelijke organisaties zich te verenigen en te stappen naar het ministerie van Justitie en Politie (Juspol).
Sasur ging in beroep tegen het eerder uitgesproken vonnis van de kantonrechter, waarbij de zaak over het intrekken van de beschikking om als bemiddelingsbureau op te treden naar een bodemprocedure werd verwezen. Door niet te reageren op de memorie van grieven geeft de Staat aan dat zij instemt met de bezwaren van de tegenpartij. Het hof doet volgend jaar maart uitspraak in deze hoger beroepszaak. Over het herhaald advies van Van Dijk- Silos zegt showpromotor Sammy Doerga dat de bundeling geen issue is. ‘Wij kijken nu naar het vervolgtraject dat Juspol moet uitzetten. Het kan nimmer zo zijn dat de zaak op deze dubieuze manier uit handen wordt gegeven. Na jarenlang vechten en eindelijk de overwinning, gaan weer niet accepteren dat dit op zo een goedkope wijze wordt beëindigd, slechts door pure nalatigheid van de staat, in deze Juspol. Misschien is het procesrechtelijk wel juist dat het Hof nu overgaat tot vonnis, maar menselijkerwijs is dit niet te accepteren. Ik kan mij niet voorstellen dat het Hof geen rekening houdt met de gevoelens van deze samenleving.’ Doerga vindt de hele kwestie verdacht en gelooft dat er meer achter schuilt. ‘Klaarblijkelijk wil men niet dat de bodemprocedure afgewikkeld wordt. Dit, om te voorkomen dat er een beerput opengaat.’

error: Kopiëren mag niet!