Vandaag uitspraak in zedenzaak Mamio Crèche

1 Vandaag uitspraak in zedenzaak Mamjo CrecheIn de zedenzaak waarin Mamio Creche was betrokken zijn twee van de drie ingesloten crècheleidsters intussen al vrijgesproken. De dames worden ervan verdacht een peuter van anderhalf te hebben misbruikt. Dat is de reden dat de ‘s landscrèches al 4 dagen in actie zijn. De werknemers zijn van mening dat hun collega’s onterecht zijn opgesloten. De rechtszaak van de laatste crècheleidster die ingesloten is, gaat vandaag om 14.00 uur voor. Joyce Watson, voorzitter van de bond van ’s landscrèches, zegt dat volgens een verklaring de laatste verdachte alleen op de crèche was met de peuter. Dat wordt door alle collega’s weersproken. De raadsman van de verdachte is Stanley Marica.
De arts heeft bevestigd dat het meisje van anderhalf seksueel is misbruikt. De collega’s van de verdachte zeggen dat het niet kan dat het kind is misbruikt op de crèche. De grootmoeder kwam het meisje tegen 13.00 uur afhalen. Tegen 16.30 uur kwamen de ouders terug en wisten te vertellen dat het kind was misbruikt. Ze gaven aan dat de luier van het meisje bebloed was. Jolanda Berenstein, werkzaam bij de Mamio Crèche, zegt dat het niet kan dat het kind is misbruikt tijdens het verblijf op de crèche. ‘De dames, werkzaam bij de crèche, hebben het veels te druk, omdat er weinig personeel is.’ Ze vraagt zich af wat er met de peuter is gebeurd tussen 13.00 uur en 16.30 uur. Berenstein zegt dat toen de grootmoeder het meisje ophaalde, ze nog naar haar oma toe rende. ‘Als ze toen al was misbruikt, zou ze niet kunnen rennen.’
De Mamio Crèche is vrijdag in actie gegaan en de andere crèches deden spontaan mee. Tijdens de algemene ledenvergadering is besloten dat de crèches niet zullen opereren tot hun collega’s vrijkomen. Joyce Watson, voorzitter van de bond, zegt dat indien schuldig, men gestraft moet worden, maar tot nu toe is niets bewezen. Volgens Watson zitten de twee dames onschuldig vast. ‘Dit werkt heel demotiverend op de rest van het personeel. Ook wordt het leven van de dames die zijn opgesloten, ontwricht’, zegt Watson. Na de alv toog het personeel naar het regeringsgebouw om vicepresident Robert Ameerali te spreken. De vp was in vergadering en heeft drie adviseurs afgevaardigd voor een gesprek. Deze adviseerden de groep om een advocaat in de arm te nemen, omdat de zaak al bij de politie is. Bij de ’s landscrèches zijn er ook andere zorgpunten, zoals de salariëring, maar nu geniet de zaak van de twee collega’s die zijn opgesloten prioriteit. Ouders moeten nu een andere oppas zoeken voor hun kinderen.

error: Kopiëren mag niet!