Oom riskeert 6 jaar wegens verkrachting

Earl D. kan voor 6 jaar in de bak belanden. Hij wordt ervan verdacht op 11 maart van dit jaar een 14-jarig meisje onder bedreiging met een mes te hebben verkracht. Het slachtoffer is een dochter van de zus van zijn vrouw. Op die bewuste dag logeerde zij thuis bij haar tante. De tante woont samen met Earl. Middernacht werd ze wakker om naar het toilet te gaan. De verdachte zat op dat moment in de woonkamer televisie te kijken. Earl riep haar waarna hij haar vermande zich rustig te houden. Indien zij lawaai zou maken, zou ze met een mes worden neergestoken. Het slachtoffer hield zich rustig omdat zij erg bevreesd was, want op het bankstel was er inderdaad een mes geplaatst. De jeugdige werd verkracht. De volgende dag was zij erg rustig op school. Na veel aarzelen vertelde zij huilend aan haar schooljuf, in tegenwoordigheid van 2 klasgenoten, dat haar oom haar seksueel had misbruikt. De openbare aanklager, Reshna Jhinkoe, achtte verkrachting wettig en overtuigend bewezen en eiste een onvoorwaardelijke celstraf van 6 jaar met aftrek. Volgens het Openbaar Ministerie heeft de verdachte de jeugd van het kind verpest.
Advocaat Kries Bhoendie die de verdachte bijstaat, gaf aan dat hij zelf naar de woning is geweest waar het feit zou hebben plaatsgevonden. Volgens de raadsman blijven er 9 personen in de woning. Het is voor hem onmogelijk dat een kind verkracht wordt en de rest van de familie merkt daarvan niets op. Het meisje is waarschijnlijk na het gebeuren gewoon gaan slapen en zou de volgende morgen op school hebben verteld dat zij verkracht is. De raadsman blijft erbij dat er geen geweld is aangewend c.q. toegepast. Volgens verklaring van het slachtoffer was er een mes binnen handbereik. Volgens de strafpleiter kwam het slachtoffer ongeloofwaardig over. ‘Mijn cliënt is consistent in zijn verklaring. Hij ontkende het feit van meet af aan.’
Bhoendie verzocht rechter Albert Ramnewash om de dagvaarding nietig te verklaren. Dit, vanwege het feit dat de plaats niet juist is aangeduid. Ook verzocht hij om de verdachte integraal vrij te spreken. Indien de rechter van mening mocht verschillen, verzocht hij een veel mildere straf te willen opleggen. Op 3 december doet de rechter uitspraak in deze strafzaak.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!