Verdachten van beroving en verkrachting riskeren vier jaar cel

Het Openbaar Ministerie, vertegenwoordigd door Shanta Mahadew, eiste tegen elk van de twee verdachten, Romario W. en Rabindernath, een celstraf van vier jaar met aftrek. Zij achtte wettig en overtuigend bewezen dat de verdachten op 17 december 2012 tezamen en in vereniging wederrechtelijk goederen van een vrouw hebben meegenomen. Zij hebben haar geld en een mobiele telefoon buitgemaakt. Bovendien pleegden zij ontuchtelijke handelingen met het slachtoffer, waaronder ook het seksueel binnendringen van het slachtoffer.
De vervolging nam het de verdachten zeer kwalijk dat zij op een dergelijke wijze te werk zijn gegaan. Voor de gepleegde strafbare handelingen vorderde zij een straf van vier jaar tegen elk van de twee. Advocaat Nacatia San A Jong en Valerey Piqué staan elk de verdachten juridisch bij. Zij worden op de volgende zitting in de gelegenheid gesteld om te pleiten voor hun cliënten. Rechter Alida Johanns stelde deze beroving- en verkrachtingszaak uit tot 6 december.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!