Nieuw logo kost Den Haag kwart miljoen

De gemeente Den Haag neemt afscheid van zijn logo, een vliegende ooievaar. In plaats daarvan gaat de gemeente haar oude beeldmerk weer gebruiken. Die verandering kost de gemeente zeker 250.000 euro. Dat heeft de verantwoordelijke wethouder Rabin Baldewsingh bekendgemaakt. Het ‘nieuwe’ logo bestaat uit een geel wapenschild met een ooievaar erop. Het schild wordt geflankeerd door twee leeuwen. Het enige verschil met het wapen van vroeger is het stadsmotto dat Den Haag sinds vorig jaar heeft: Vrede en Recht. Daardoor ‘doet zich voor eerst in de geschiedenis de situatie voor dat het wapen van de stad direct verbeeldt waar de stad voor staat. De wapenspreuk ‘bewijst’ de voortdurende inzet van de stad en haar bewoners op het gebied van vrede en recht’, schrijft Baldewsingh. Van de 250.000 euro betaalt Den Haag onder meer nieuwe enveloppen en briefpapier en aanpassing van de gemeentelijke websites. Gemeenteauto’s en straatmeubilair worden later aangepast. Daar is nog geen geld voor. In de loop van volgend jaar keert het oude nieuwe wapen van Den Haag terug.

error: Kopiëren mag niet!