12-jarige gelegenheidsdief achter slot en grendel

De 12-jarige S.B. die vaak zijn buurvrouw hielp met klusjeswerk heeft haar bestolen van SRD 3200. De buurvrouw had het geld van haar zus in haar auto bewaard. Op een bepaald moment zou zij de jongen hebben gestuurd om iets in de auto te zetten. Enkele dagen later herinnerde ze zich en ging zij dat uit haar wagen halen. Tot haar schrik zag zij het geld niet meer op de plaats waar ze het had gelegd. De buurvrouw zocht het geld overval in de auto. Toen viel haar gedachten op de buurjongen. De politie van De Nieuwe Grond werd ingeschakeld en de 12-jarige werd op verdenking van diefstal aangehouden. Hij verklaarde bij de politie dat hij het geld inderdaad heeft meegenomen. Daaruit heeft hij sportartikelen gekocht en een deel cadeau gemaakt aan een tante. De politie heeft van de SRD 3200 maar SRD 250 teruggekregen van de jeugdige. De buurvrouw miste vaak geld in huis, maar zij kwam nooit op het idee dat de jongen lange vingers had. In de andere gevallen ging het niet om grote bedragen, waardoor het ook niet opviel. De politie van De Nieuwe Grond heeft deze zaak overgedragen aan Opa Doeli.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!