Schoolvervoer vanaf morgen landelijk plat

Als schoolvervoerders uiterlijk morgen niet over hun geld beschikken, zullen de bussen in de garages worden gehouden. Ook de schoolboten blijven aan de ketting. De schoolvervoerders aangesloten bij de Organisatie van Bus- en Boothouders Suriname (OBS) zijn ontstemd dat zij nog steeds niet zijn uitbetaald over oktober. ‘Voor de OBS’ers is dit moordend daar zij vanwege de schoolvakantie geen geld ontvangen over augustus en september. Het OBS-bestuur is wanhopig en staat met zijn rug tegen de muur.’ OBS-coördinator Commewijne, Stanley Isaak, zegt dat er geen andere keus is. De leden hebben veel geduld opgebracht, maar nu is de maat vol. De staking van de OBS-leden zal verregaande gevolgen hebben voor het onderwijsproces, voornamelijk op de VOS-scholen. Op de meeste middelbare scholen zijn de studenten bezig met hun eerste repetitieronde voor dit kwartaal. De actie kan leiden tot ontwrichting van het onderwijsproces.
De bus- en boothouders zijn verantwoordelijk voor het vervoer van ruim 20.000 leerlingen landelijk naar de verschillende schoollocaties. Een OBS -bushouder zegt desgevraagd aan Dagblad Suriname dat de verantwoordelijke afdelingen van Minov de stukken te laat hebben opgemaakt, waardoor er een vertraging is ontstaan in de afhandeling. De verwerkte gegevens liggen sinds deze week bij de centrale betaaldienst. Het kan echter nog twee weken duren voordat de overmaking per bank is geschied. Eerst zal het ministerie van Financiën fiat moeten geven. Vervolgens zal de bank de doorgespeelde informatie moeten verwerken, voor de gelden gestort kunnen worden op rekening van de OBS’ers. Maandelijks stort de overheid SRD 2,5 miljoen voor de circa 350 OBS-schoolvervoerders.

error: Kopiëren mag niet!