Nog geen formele loskoppeling Milieu van ATM

Milieu formeel niet verhuisd naar kabinet presidentHet directoraat Milieu van het ministerie van Arbeid, Technologische Ontwikkeling en Milieu (ATM) is formeel nog niet ondergebracht bij het kabinet van de president. De regering maakte in december 2012 tijdens de begrotingsbehandeling bij monde van ATM-minister Michael Miskin bekend dat het directoraat zal worden losgekoppeld van zijn ministerie en worden overgeheveld naar het kabinet. Daarvoor gingen er stemmen op om Milieu te laten ressorteren onder het ministerie Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB). In het jaarplan 2014 wordt de onderbrenging van Milieu en het Nationaal Instituut voor Milieu en Ontwikkeling in Suriname (Nimos) wederom officieel vermeld. Miskin bevestigt dat de verhuizing pas gefinaliseerd is als deze bekrachtigd is bij staatsbesluit. Zover is het echter nog niet. Wijzigingen in naam en taakstelling van ministeries geschieden alleen bij staatsbesluit, voegt de ATM-minister er aan toe.
De naamswijziging bij ATM brengt met zich mee dat ook het logo van het departement veranderd zal moeten worden. In januari 2010 onthulde het ministerie een eigen logo waarin de verbondenheid van de drie beleidsgebieden Arbeid, Milieu en Technologische Ontwikkeling tot uitdrukking is gebracht, met respectievelijk een hamer, computerchip en bladeren op een wit achtergrond.
De achterliggende gedachte van de loskoppeling is de uitvoering van een centraal beleid met betrekking tot milieu. Het zal geen verrassing zijn als John Goedschalk, presidentiele adviseur over milieu wordt aangesteld als directeur of coördinator van deze poot op het kabinet. Het is ook bekend dat er internationaal flink wat kapitaal te verdienen valt met milieu. Onder leiding van Goedschalk is in juni het Suriname REDD+Plus programma goedgekeurd voor een bedrag van USD 3,8 miljoen. Het programma zal worden uitgevoerd door het Nimos.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: