Vangee wil meer druk uitoefenen op de regering

IMG-20131109-00350Jonathan Vangee, kandidaat Nationaal Jeugdparlement (NJP), wil als hij gekozen wordt meer druk gaan uitoefen op de regering, met name het ministerie van Sport en Jeugdzaken. Door meer druk uit te oefenen, kunnen er meer oplossingen komen, zegt Vangee. Het Nationaal Jeugdparlement is niet het instituut dat problemen oplost. Het NJP is meer een adviesraad van de regering. Vangee komt uit Abrabrokie. Hij zegt dat de buurt te kampen heeft met heel wat problemen, zoals hangjongeren, drugsgebruik onder jongeren, drop-outs en straten die onder water lopen.
Vangee zegt als hij gekozen wordt in het NJP hij een betere kans heeft een bijdrage te leveren aan het oplossen van deze problemen. Hij heeft altijd geloof gehad in het NJP en is bij de 3 voorgaande verkiezingen ook naar de stembus geweest. Vangee zegt bij jongeren altijd de zelfde problemen weer aanhalen. Dit geeft aan dat de problemen niet worden opgelost. Hij vraagt zich af waarom de jongeren geen feedback krijgen van de regering. Afgelopen woensdag is Vangee geïnstalleerd als youth officer. Hij zal de Caricom Youth Ambassadors ondersteunen. Vangee is 22 jaar en studeert Macro-economie op Adek.
In 2004 bracht slechts 27% jongeren zijn stem uit, in 2007 was dat 14% en in 2010 was het minder dan 25%. Dit is de vierde verkiezing. Landelijk zijn en 142 kandidaten, verspreid over 10 districten die strijden om 29 zetels. 122.000 jongeren tussen de 12 en 25 jaar moeten hun stem uitbrengen op de kandidaten. Om de awareness tot stand te brengen met betrekking tot de verkiezing van het Nationaal Jeugdparlement heeft de commissie een bumpersticker flash mob gehouden aan de Domineestraat. Jongeren tussen de 12 en 25 jaar werden in het centrum ingezet om de bumpers van auto’s te beplakken met stickers, met als opschrift ‘Stemmen op 10 december’. Op de sticker is ook het nieuwe logo van NJP.
De bedoeling is om ook naar de districten te gaan om 10 december te promoten. Aniel Ghisaidoobe, ondervoorzitter van de organisatiecommissie, zegt dat het belangrijk is dat jongeren naar de stembus gaan, omdat het Jeugdparlement voor de jeugd is. ‘Het is een inspraakorgaan voor de jongeren en in de regio worden we enorm geprezen hiervoor’, zegt Ghisaidoobe. Het Nationaal Jeugdparlement is vrij jong en is in proces naar volwassenwording, dus zullen er nog wat kinderziektes zijn die gedurende het traject verbeterd worden. Ghisaidoobe hoopt dat steeds meer jongeren bewust worden en gebruikmaken van hun recht. Aan de verkiezingen van het Jeugdparlement is er ook een themalied verbonden, om meer bekendheid aan te geven. Milaisa Breeveld, Enver Panka en Garry Payton hebben het lied gecomponeerd en ingezongen. Binnenkort zullen de stembiljetten in specimen overal zichtbaar zijn, zodat de jongeren ook de gezichten van de kandidaten kunnen zien. De vorige voorzitters van het Jeugdparlement waren Melvin Bouva, Dhiradj Soekhai en Derryl Boetoe.

error: Kopiëren mag niet!