Militair Goerdayal op mysterieuze wijze overleden

goerdayalDe militair Mahinder Goerdayal, korporaal eerste klasse, is gistermiddag komen te overlijden in het Streekziekenhuis Nickerie. Niet lang ervoor was hij in kritieke toestand de EHBO binnengebracht met een barstwond aan zijn achterhoofd. Deze informatie wordt bevestigd door commandant Reingoud. In dit stadium kon hij nog geen informatie prijsgeven. In welke hoedanigheid Goerdayal de barstwond heeft opgelopen, in privésfeer of tijdens werkzaamheden, wilde hij niet prijsgeven. ‘De militaire politie is samen met de politie bezig met het onderzoek’, deelde hij Dagblad Suriname mee.
Dagblad Suriname sprak met een zoon van Goerdayal. Hij betreurt het gebeurde ten zeerste, maar plaatst er grote vraagtekens achter. Zijn vader was bijkans twee weken terug gedetacheerd te South Drain. De barstwond aan zijn achterhoofd heeft hij gedurende werkzaamheden opgelopen neemt hij aan. De familie weet niet wat er exact gebeurd is. Het vermoeden bestaat dat iemand hem heeft opgewacht en hem een harde slag aan zijn achterhoofd heeft bezorgd. ‘Zo erg, dan ben ik vandaag jarig’, zei de zoon emotioneel.
Volgens de politie lag Goerdayal bewusteloos op straat bij de tweede brug niet ver van South Drain. Hij had een flinke klap aan zijn achterhoofd, met schaafwonden aan zijn handen en rug. Goerdayal was gekleed in een korte broek en slippers. Er lag slechts een valhelm bij, terwijl de bromfiets nergens te bespeuren was. ‘Het leek erop alsof hij een zware slag had gekregen aan zijn achterhoofd.’ De zoon houdt het niet voor mogelijk dat er sprake zou kunnen zijn van een aanrijding of een verkeersongeval. ‘Dat is niet logisch. Dan zou je niet gewond raken aan je achterhoofd.’ De mobiele telefoon van Goerdayal zou sedert zaterdag uitgeschakeld zijn. Volgens de zoon zou zijn vader nooit alleen op de wandeling gaan. ‘Altijd nam hij een collega mee.’
Voor de zoon was het pijnlijk dat er alleen maar mieren te bespeuren waren op het bewusteloze lichaam van zijn vader. ‘De personen hebben hem zeker gezet op een mierennest.’ Het verbaast hem dat toen zijn vader gisteren omstreeks 12 uur bewusteloos binnengebracht werd bij de EHBO, de politie de familie niet in kennis heeft gesteld. Via vrienden heeft hij vernomen dat zijn vader op de EHBO lag. ‘Toen we daar aankwamen, was mijn vader al in coma.’ Niet lang hierna hebben zij het droevig nieuws vernomen dat Goerdayal niet meer in leven is. Hij werd 46 jaar oud.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!