NJP verkiezingscommissie houdt opendag voor kandidaten

IMG_6526De organisatie en voorbereidingscommissie Verkiezingen Jeugdparlement organiseerde een informatiedag voor de kandidaten van het jeugdparlement. De kandidaten leerden hoe een campagne te voeren en hoe om te gaan met de media. Ze werden ook geïnformeerd over de stand van zaken over de komende verkiezingen op 10 december. De kandidaten hebben een promokit ontvangen met promotiemateriaal die ze kunnen gebruiken tijdens hun campagnevoering. Het is de eerste keer dat er geld is vrijgemaakt door het ministerie van Sport en Jeugdzaken om de kandidaten tegemoet te komen. Aan de kandidaten werden de taken en bevoegdheden voorgehouden en het proces van kandidaat naar jeugdparlementariër. Aan hen werd verteld dat ze niet dezelfde bevoegdheden hebben als DNA-leden. Er is ervoor gekozen om de kandidaten promotiemateriaal te verschaffen om iedereen een gelijke kans te geven. Bepaalde kandidaten hebben welgestelde ouders, anderen weer niet en om het verschil zo klein mogelijk te maken, is er voor dit model gekozen.
Aniel Ghisaidoobe zegt dat vergeleken met de algemene vrije en geheime verkiezingen er heel weinig geld is vrijgemaakt. Het is wel meer dan de vorige keren. ‘Maar door effectief en creatief omgaan met geld en beschikbare middelen lukt het wel.’ Zo waren er zaterdag tijdens de trainingen van de kandidaten geen consultants of buitenstaanders betrokken. Melvin Bouva, Faizel Abdoelgafoer, Stephany Kasketie en Aniel Ghisaidoobe waren de sprekers voor de dag.
Een klacht die veel in het verleden voorkwam, is dat de kiezers niet bekend waren met kandidaten. Daarin zal de commissie ook verandering brengen. Het is belangrijk dat de kandidaten naar alle scholen gaan. Er zijn al afspraken gemaakt met de schoolhoofden, om de kandidaten de gelegenheid te geven om in de pauze campagne te voeren. In tv –en radiospotjes van 45 seconden tot een minuut komen alle kandidaten aan het woord om hun visie te delen met de jongeren.
Gisteren is de commissie ook begonnen met het trainen van het stembureaupersoneel. De trainingen duren een week en de districten Coronie en Nickerie zijn al aangedaan.

error: Kopiëren mag niet!