13-jarige verdronken in Nickerie

IMG_9292De 13-jarige Akshay Bholasingh, leerling van de Laighsingschool, is verdronken in de rivier nabij de backtrack. Hij was omstreeks half één aan het zwemmen met twee andere vrienden van 12 en 15 jaar. Deze 2 konden wel gered worden. Bholasingh die zich verder in de zee bevond, kon helaas niet gered worden.
‘We hoorden opeens help, help ons. Toen ik me omkeek, zag ik dat 3 jongens om hulp riepen’, vertelt Roepa Moenesh aan Dagblad Suriname. Hij was ook aan het zwemmen met zijn vrienden. Zij hebben de vrienden van Bholasingh wel kunnen redden. Maar Bholasingh bevond zich te diep in de zee. ‘Die 2 jongens waren ongeveer 15 meter van ons. We konden naar hen toe zwemmen. Maar Bholasingh was nog 15 meter verder dan de jongens. Daar waar hij zwom, kon je de bodem niet voelen. Het was te diep.’ Moenesh beweert dat Bholasingh zeker 4 keren zijn handen omhoog heeft gehouden om gered te kunnen worden. ‘Na de 5de keer zagen we hem niet meer’, zegt Moenesh die zelf ook ontredderd is door deze gebeurtenis.

error: Kopiëren mag niet!