Sensatie Najoe bezorgt Suriname ABCS-titel

Virgill Najoe heeft bewezen dat hij in de nationale seniorenvoetbalselectie van Suriname goud waard is. De sensatie van het Surinaams voetbal bezorgde Suriname zaterdagavond de titel van het ABCS-toernooi op Curaçao. Bij een 1-1 stand viel Najoe in en scoorde 2 keer. Zo won Suriname met 3-1 van Curaçao. Natio won de hoofdprijs van US$ 6.000. In de huidige Hoofdklasse-competitie is Najoe ook een ‘hot-item’. In 3 wedstrijden heeft hij al 6 doelpunten gescoord. Zijn selectie kwam pas op het laatst moment, toen 5 ‘zaalvoetballende’ internationals uit de selectie waren gezet.
Suriname kwam in de finale tegen Curaçao al na 3 minuten op voorsprong. Vitorinio Pinas schoot een rebound, die terugkwam via de deklat, in (1-0). Voor rust kwam Curaçao echter op 1-1. In de tweede helft schoot de ingevallen Najoe in de 67ste minuut uit een vrije trap de 2-1. Uit een prachtige combinatie, waarbij de bal twee keer met een hakbal werd gespeeld, was het uiteindelijk Najoe die de 3-1 binnenschoot.
Door deze 4de editie te winnen, heeft Suriname 2 ABCS-titels op haar naam staan. Opvallend zijn beiden gewonnen in Curaçao. SVB-voorzitter John Krishnadath is heel blij met het binnenhalen van de titel door onze jongens. Hij geeft aan dat de sfeer en motivatie binnen de selectie heel goed was. De uitzetting van de 5 spelers hebben geen moment een storing veroorzaakt.