Werknemer krijgt straf gelijk aan tijd in voorarrest doorgebracht

Stuard Plet kreeg gisteren een straf opgelegd gelijk aan de tijd in voorarrest doorgebracht. Hij heeft gelden van zijn baas achtergehouden. De verdachte gaf toe de gelden van zijn werkgever te hebben achtergehouden zonder toestemming. De officier van justitie achtte verduistering wettig en overtuigend bewezen en eiste ene straf van 8 maanden, waarvan 4 voorwaardelijk onder aftrek met een proeftijd van 3 jaar en zijn gevangenneming.
Advocaat Oscar Koulen betoogde dat zijn cliënt een regeling had getroffen maar omdat hij ziek werd is de afspraak niet door gegaan. De werknemer is toen bij de politie gestapt en zodoende kwam Plet in de bak terecht. De verdachte was na een maand te hebben doorgebracht in detentie voorlopig in vrijheid gesteld. indien de rechter de eis van de vervolgingsambtenaar overneemt moet zijn cliënt nog drie maanden straf uitzitten. Mr. Koulen verzocht de rechter om de verdachte een kans te willen geven en hem een gecombineerde straf op te leggen. Rechter Marie Mettendaf achtte echter verduistering wettig en overtuigend bewezen en legde een straf op van 6 maanden, waarvan 5 voorwaardelijk onder aftrek met een proeftijd van 3 jaar. Dit vonnis staat overeind met de tijd in decentie doorgebracht. Plet blijft op vrije voeten. Alleen hangt hem een straf van 5 maanden die verbonden zijn aan een proeftijd, boven het hoofd.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!