Jongeren klaarstomen als trekkers Wanica

Als het van parlementariër Charles Pahlad van Wanica afhangt, worden jongeren de NDP-trekkers in zijn district. De jongeren moeten meer naar voren geschoven worden, zegt de politicus. Hij heeft zelf een aantal gespot, maar wil geen namen prijsgeven. Als de redactie hem de naam van Praatna Sital voorhoudt, geeft hij als response: ‘zij is een van de potentiële jongeren die kan trekken in Wanica.’ Sinds de NDP-leider Desi Bouterse het roer heeft overgenomen in Wanica is het politiek stil geworden in het NDP-kamp. De conflicterende partijen uit het kamp Pahlad en het kamp Rabin Parmessar moesten in opdracht van Bouterse de strijdbijl begraven. Pahlad trok zich enige tijd officieel terug uit de actieve politiek. Vanuit de NDP-leiding werd Parmessar aangesteld als zijn opvolger.
Het kamp Pahlad klampt zich echter stevig vast aan haar goeroe en accepteerde die aanstelling niet. Pahlad wil niet ingaan op de huidige stand van zaken, daar de partijvoorzitter alle ruimte moet krijgen zijn werk te doen. Het is en blijft stil in de NDP-contreien van Wanica. Na de succesvolle oplevering van een aantal projecten, die door Pahlad geïnitieerd waren zoals het drinkwaterproject Domburg, verharding van 24 kilometer wegstrekking en afwateringsactiviteiten, blijken andere zaken nu stationair te zijn. Het meest sprekende voorbeeld is de bouw van het ziekenhuis van Wanica, waar er nu veel geharrewar over is. Een andere kwestie is de aanwijzing van de nationale viering van Srefidensi, die aanvankelijk in Wanica zou geschieden, maar uiteindelijk verplaatst werd naar Para. Het is nog niet duidelijk wanneer er weer wat beweging komt in de NDP-caravan in Wanica.
Feit is wel dat Bouterse al behoorlijk op schema is om de achterban uit de zeven ressorten in het district aan te horen, de plooitjes glad te strijken en persoonlijk van hen te vernemen naar wie hun voorkeur uitgaat als trekker. Afgelopen woensdag rondde Bouterse zo de hearings af in resort Kwatta, eerder hoorde hij de achterban aan in de ressorten Domburg en de Nieuwe Grond. De komende week gaat de partijvoorzitter richting Houttuin, Koewarsan, Lelydorp en Saramaccapolder.

error: Kopiëren mag niet!