‘Grensgeschil Guyana/Venezuela niet opgelost door verkoop rijst’

GuyanaDe Guyanese oppositieleider David Granger zegt dat zijn partij (APNU) streeft naar een nationaal standpunt over alle zaken betreffende de territoriale integriteit en de soevereiniteit van zijn land. Dit zei hij kort na een bekendmaking van de regeringswoordvoerder, dr. Roger Luncheon, dat de politieke oppositie van Venezuela een bezoek aan de Eteringbang-grens had gebracht. Tijdens dat bezoek werden de Venezolaanse politici vergezeld van militair personeel. “Wij verwerpen elke poging van de Venezolaanse oppositie om voet op ons grondgebied te zetten met het doel dat gebied te verklaren tot Venezolaans grondgebied. We steunen de regering in het verdedigen van Guyana”, zei Granger. De oppositieleider:”de zaak zal niet worden opgelost door de verkoop van een zak rijst.” Hij verwees met dit statement naar de Guyana / Venezuela rijstovereenkomst als onderdeel van de Petrocaribe-deal. Niet lang daarna bezocht de Guyanese oppositie het gebied. Tijdens dat bezoek werd een spandoek met de Spaanse woorden “Essequibo is van ons” duidelijk zichtbaar getoond.

error: Kopiëren mag niet!