Inbrekers krijgen elk anderhalf jaar cel

Benito Lackin, Moreno Peroti, Romano Amzink, Derrel van der Boch en Calvin Sylvester zijn elk veroordeeld tot een jaar celstraf. Zij worden elk verdacht een inbraak te hebben gepleegd in een woning. Rechter Marie Mettendaf achtte het feit wettig en overtuigend bewezen. Zij deed gisteren uitspraak in deze zaak. Het Openbaar Ministerie had tegen elk een straf van anderhalf jaar geëist. Bij de motivering van de eis hield de officier rekening met de persoon van de verdachten en hun jeugdigheid. Volgens het OM waren de verdachten doelbewust en volgens plan geweest naar de plaats van delict. Alle verdachten hebben een bepaalde taak gehad om de inbraak te voltooien. De verdachten zitten al 5 maanden in arrest. De rechter legde elk een gevangenisstraf op van 1 jaar en 6 maanden conform de eis.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: