Bond vuilophalers zal andere wegen bewandelen

Bond van vuilophalers zal andere wegen bewandelen‘Het laatste woord is nog niet gezegd in deze’, zo reageert Robert White op de laatste beslissing van Rabin Parmessar, minister van Openbare Werken. Robert White, voorzitter van de Bond van Vuilophalers (BVV), zegt dat het juist de minister is met een dubbele agenda. Gisteren heeft de minister in een spoedconferentie bekend gemaakt dat het ministerie het contract met de vuilophalers opschort. ‘De minister is aan de macht en daarvan maakt hij gebruik. Wat hij misschien vergeet, is dat er andere wegen zijn die we kunnen bewandelen’, zegt White. De bondsvoorzitter zegt dat Parmessar nu alleen praat over de plichten van de aannemers, maar niet over de rechten. Zo is er in het contract aangeven dat de betaling maandelijks moet geschieden. White zegt dat het ministerie drie maanden achter is met het uitbetalen van de aannemers. Na beraad zal worden besloten welke weg bewandeld zal worden. De bond zal stappen naar de regering, de president of de rechterlijke macht.
White is van mening dat de minister aan stemmingmakerij doet door mensen om te praten en naar zich toe te trekken. ‘Wij komen slechts voor onze rechten op en ons bedrijf lijdt eronder.’ De bond vertegenwoordigt 8 aannemers. Het ministerie zal nu met nieuwe dienstverleners in zee gaan om het vuil vandaag al op te halen. De BVV wilde met de minister praten over de overgang van de dag naar avondvuilophaal. Echter gaf de minister, volgens de BVV, geen gehoor hieraan. Parmessar legde gisteren uit dat er eerder breedvoerig met de vuilophalers over de kwestie is vergaderd.

error: Kopiëren mag niet!