Suriname in finale ABCS-toernooi tegen gastland Curacao

Natio voor de wedstrijd tegen Bonaire in het Ergilio Hatostadion
Natio voor de wedstrijd tegen Bonaire in het Ergilio Hatostadion
De nationale voetbalselectie van Suriname heeft de finale bereikt van het ABCS-toernooi op Curacao. In haar eerste wedstrijd donderdagavond won Natio met 2-0 van Bonaire. Na 21 minuten spelen opende Galgyto Talea de score voor Suriname. In de tweede helft, in de 61ste minuut, was het Dimitrie Apai die Natio op 2-0 bracht. Dit werd ook de eindstand. In de andere wedstrijd won gastland Curacao met 2-0 van Aruba. Hierdoor gaat de finale van dit toernooi tussen Suriname en Curacao. Deze wedstrijd wordt op zaterdag gespeeld. Daarvoor komen Bonaire en Aruba uit om de derde plaats. De kampioen van dit toernooi krijgt US$ 6000, de semikampioen US$ 3000. Voor de nummer 3 is een bedrag van US$ 2000 weggelegd, terwijl de nummer 4 tevens laatste plaatsbezetter naar huis gaat met US$ 1000.

error: Kopiëren mag niet!