Voorwaardelijke straf en 7 maanden ontzegging voor 18 –jarige Arubaan

De 18-jarige Arubaan T.B. stond gisteren terecht voor rechter Danielle Karamatali. Hij is betrokken geweest bij een aanrijding. De 18-jarige had pas 6 maanden zijn rijbewijs in handen. Hij reed over de Keizerstraat en naderde de kruising van de Fred Derbystraat. T.B. verklaarde dat het rond 21.30 uur was en op dat moment waren alle verkeerslichten uitgeschakeld. De rechter merkte op dat de lichten dan automatisch in werking zijn. Hij moest voorrang verlenen aan het verkeer over de Fred Derbystraat. De bestuurder reed echter door en er ontstond een aanrijding, waarbij het voertuig over de kop ging en uiteindelijk met alle vier wielen in de lucht stopte. De verdachte had de bestuurder van de andere wagen uit de wagen gehaald. Op de rechtszitting verklaarde T.B. dat hij het voertuig in een flits had gezien. Bovendien reed hij de wagen van zijn ex-schoonmoeder. Hij moet haar daarvoor nog vergoeden.
De officier van justitie eiste een straf van 4 maanden geheel voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaar, intrekking van zijn rijbewijs voor de duur van 7 maanden en een geldboete van SRD 750 of 2 weken vervangende hechtenis.
De advocaat pleitte dat de verdachte als chauffeur werkzaam is bij een melkboer. Zo verdient hij zijn dagelijks loon. Hij verzocht de rechter om de ontzegging van het rijbewijs te willen terugbrengen. De magistraat achtte het bewijs wettig en overtuigend bewezen en legde hem een straf op zoals geëist.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!