Voetganger laat het leven in het verkeer

Het ontzielde lichaam van Senatus word in de lijken wagen geplaats om afgevoerd te worden naar het Mortuarium (foto Kps)De 48-jarige voetganger Yves Senatus heeft vanmorgen het leven gelaten nadat hij is aangereden door een autobus. De aanrijding vond plaats aan de Sophiaslustweg. Uit het voorlopig onderzoek is naar voren gekomen, dat Senatus over de Sophiaslustweg liep, komende vanuit de richting van de Maisuriweg en gaande in de richting van de Vierde Rijweg. De autobus reed dezelfde richting op. Senatus is van achteren aangereden door de autobus. Hij liep zware lichamelijke letsels op en overleed ter plekke. Na overleg met het openbaar ministerie is het lichaam van Senatus, in het belang van het onderzoek, in beslaggenomen. De 35-jarige autobestuurder A.H. is in het bezit van een geldig rijbewijs. Hangende het onderzoek is zijn rijbewijs ingevorderd en is de autobus ter herkeuring in beslag genomen. De zaak is door de politie van Bureau Leiding 9a over gedragen aan de Verkeersunit van Wanica. Yves Senatus is de 11e voetganger voor dit jaar die het leven laat in het verkeer. Het aantal verkeersdoden voor dit jaar staat nu op 67.

error: Kopiëren mag niet!