Technisch directeur Ro Kolf: ‘Topsporters kunnen niet twee goden dienen’

Ro Kolf
Ro Kolf
Topsporters kunnen niet twee goden dienen. Je gaat van Roger Federer (tennis) niet verwachten dat hij ook tijdens een officiele wedstrijd op een badmintonveld staat. Zo reageert de technisch directeur van de Surinaamse Voetbalbond (SVB), Ro Kolf, op de uitzetting van 5 spelers uit de nationale seniorenvoetbalselectie. Deze spelers zijn tegen de afspraken in gaan zaalvoetballen tijdens de play-offs. Volgens Kolf dient een topsporter te weten dat je niet tegelijk twee sporten kan beoefenen. ‘Usain Bolt heeft ook gezegd dat hij gaat voetballen voor Manchester United, maar dan als hij klaar is met atletiek’, legt Kolf uit. Volgens hem gaat het dan hier niet om zaalvoetbal, maar om elk andere sport. ‘Je kan als topvoetballer ook niet tegelijk gaan basketballen. Dit gaat ten koste van je prestatie als speler’, zegt hij. De spelers van de nationale U-17 en U-20 selecties zullen ook met dit gegeven moeten leren leven.
Limon was aanvoerder Natio
Kolf vindt het persoonlijk jammer dat Emilio Limon ook tot de groep van 5 spelers behoort die buiten de selectie is gezet. ‘Limon was al benoemd tot aanvoerder van de nationale selectie. We hadden iemand met een persoonlijkheid als wat hij heeft, nodig in het team. Hij moest de andere spelers trekken, begeleiden en beter maken. En dat deed hij ook op voortreffelijke wijze’, geeft Kolf aan. Voor het ingaan van de play-offs van de zaalvoetbalbond had SVB-voorzitter John Krishnadath al onomwonden kenbaar gemaakt dat er geen plaats is voor zaalvoetballers in de nationale voetbalselecties. De technische leiding had dit ook kenbaar gemaakt aan de spelers. ‘We hadden ook gezegd dat wij niet achter ze zouden gaan aanzitten om te kijken wie wel of niet ergens aan het zaalvoetballen is’, geeft Kolf aan. De spelers moesten zelf beslissen en het belang van zaalvoetbal niet boven dat van veldvoetbal zetten. ‘Maar precies in de week waarbij de selectie naar Curacao moet vertrekken voor het ABCS-toernooi, zien we dat bepaalde spelers het belang van zaalvoetbal boven dat van veldvoetbal hebben geplaatst. Het bestuur van de SVB heeft in deze een krachtig besluit genomen en de desbetreffende spelers buiten de selectie gezet’, geeft Kolf aan.

error: Kopiëren mag niet!