Sensatie Virgill Najoe beloond met plek in Natio

Virgill Najoe
Virgill Najoe
De goede prestaties van Virgill Najoe is de technische leiding van de nationale voetbalselecties niet ontgaan. De topschutter van Excelsior is opgeroepen om met de nationale selectie van de SVB mee te gaan naar Curacao voor deelname aan het ABCS-toernooi. Najoe is als een van de 5 vervangers voor de spelers die uit ‘Natio’ zijn gezet, opgeroepen. Naast Najoe zijn ook bijgekomen Serginho Eduards (Transvaal), Ilunga Eduards (Botopasie), Angero Renfrum (Inter Moengotapoe) en doelman Manuel Kowid (Boma Stars). Deze spelers vervangen Emilio Limon, Claydel Kohinor, Romano Holtuin, Giovanni Alleyne en Albert Nibte, die uit de selectie zijn gezet vanwege het zaalvoetballen.
Kowid, Renfrum en Ilunga Eduards behoorden al tot de voorselectie van het nationaal elftal. Najoe is volgens SVB-technisch directeur Ro Kolf beloond voor zijn prestaties in de eerste drie wedstrijden van de SVB Hoofdklasse voor zijn club Excelsior. Hij scoorde 6 doelpunten in deze wedstrijden en bezorgde Excelsior 3 overwinningen op rij. De competitietopscorer was in de eerste wedstrijd tegen Takdier Boys nog invaller en scoorde meteen twee doelpunten in de 5-3 overwinning. In de tweede wedstrijd tegen Boskamp scoorde hij het gouden doelpunt, terwijl afgelopen zondag tegen WBC hij een hattrick maakte en zo zorgde voor de 3-2 overwinning.
Suriname speelt donderdagavond tegen Bonaire haar eerste wedstrijd in het ABCS-toernooi. Daarna speelt Curacao tegen Aruba. De winnaars spelen zaterdag de finale, de verliezers komen uit voor de 3de plaats.

error: Kopiëren mag niet!