6de vonnis bijgewerkt voor brutale rover

Kantonrechter Albert Ramnewash veroordeelde Roan Rodrigus (31) gisteren tot een onvoorwaardelijke celstraf van 2 jaar en 6 maanden onder aftrek. Dit vonnis werd als nummer 6 bijgewerkt op zijn strafblad. Hij is eerder reeds vijf keren gevonnist, maar toch heeft hij daaruit geen lering getrokken. Deze keer heeft hij op 8 maart 2013 een autobestuurder die aan de Letitia Vriesdelaan geparkeerd was om te telefoneren, onder bedreiging van een kapmes beroofd. De autobestuurder was samen met zijn vriendin. De verdachte sommeerde het tweetal zich snel uit de auto te verwijderen anders zou hij zijn kapmes gebruiken. De vriendin was zodanig bevreesd dat zij haar mobiele telefoon aan de dader overhandigde. De eigenaar van de wagen probeerde terug te vechten, maar hij werd door zijn vriendin tegengehouden. De gewelddadige crimineel nam plaats in het voertuig en reed weg. Uit de verklaring van de slachtoffers blijkt dat er geld in SRD en US$ in de wagen was. Ook waren er twee laptops en computers met bijbehorende systeemkasten in de wagen. De dader is met alles ervandoor gegaan.
Rodrigus heeft toegegeven dat hij gewapend met een kapmes de beroving heeft gepleegd. De openbare aanklager Rashree Koendan gaf aan dat de benadeelde de verdachte tijdens fotoconfrontatie heeft herkend. Zodoende is de rover in de kraag gevat. Volgens het OM moet een ieder in het land zich vrij kunnen bewegen. Aangezien de inlichtingenstaat van de verdachte reeds 5 veroordelingen opgeeft, eiste Koendan een gevangenisstraf van 2 jaar en 6 maanden onder aftrek en handhaving van zijn gevangenhouding.
De magistraat kon zich volledig terugvinden in de eis. Hij betitelde de handeling van de verdachte als te zijn zeer brutaal. De verdachte heeft de US$ gewisseld en daarmee alcohol en drugs aangeschaft. In zijn laatste woord gaf de verdachte te kennen nooit meer zo iets te zullen doen. De rechter merkte op dat Rodrigus deze beloftes de vorige keren ook al had gedaan. De magistraat veroordeelde hem conform de eis.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!