Minister Miskin naar OAS-vergadering van arbeidsministers in Columbia

Minister Michael Miskin van Arbeid, Technologische Ontwikkeling en Milieu (ATM) is zondag 09 november vertrokken naar Medellin, Columbia, voor de tweejaarlijkse vergadering van ministers van arbeid van landen die aangesloten zijn bij de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS). Op deze vergadering zal er zowel een Verklaring als een Actieplan van Medellin worden aangenomen over onderwerpen die betrekking hebben op decent work. Het thema van de vergadering is ‘50 Years of Inter-American dialogue for the promotion of decent work: process and challenges towards sustainable development’. Deze vergadering staat ook in het teken van het feit dat de vergadering van ministers van arbeid al 50 jaar bestaat. Er zal nagegaan worden hoe deze vergadering in de afgelopen 5 decennia heeft bijgedragen aan het bevorderen van decent work door gezamenlijke inspanningen van de sociale partners. De OAS stimuleert duurzame economische ontwikkeling in lidlanden door concretisering van decent work. Staffunctionaris, Etienne Etman, is meegereisd met de minister.

error: Kopiëren mag niet!