VHP nestelt zich ook in Coronie

UntitledVorige week zaterdag, op weg naar Paramaribo vanuit het district Nickerie, maakte een VHP delegatie onder leiding van voorzitter Santokhi een tussenstop in het kokosdistrict Coronie. Tijdens deze tussenstop heeft een groep vooraanstaande Coronianen te kennen gegeven dat er geen vooruitgang is te bespeuren in het district. Deze groep vooraanstaande Cororianen gaf aan, teleurgesteld zijn in de huidige regering want de regering is haar vele beloftes niet nagekomen. Ze zeiden letterlijk: “Voorie, we willen nu aansluiten bij de VHP en u ondersteunen bij het uitdragen van de ontwikkelingsvisie van de VHP. We willen deelgenoot zijn van de vele activiteiten welke dagelijks door de VHP worden georganiseerd. We hebben nu de hoop gevestigd op uw partij.
De VHP-voorzitter wilde spoedig een bijeenkomst hebben met de Coroniaanse gemeenschap en de structuren van de VHP in dat district. De groep vooraanstaande Coronianen wenste echter eerst een kennismakingsbezoek te brengen aan de VHP met de ondersteuning van de reeds bestaande VHP-structuren. Het kennismakingsbezoek vond plaats op 10 november jongstleden met een delegatie van ruim 30 personen, merendeel bestaande uit jongeren. Tijdens dit kennismakingsbezoek werd er middels presentaties meer informatie verstrekt over de VHP als politieke organisatie. Hardeo Ramadhin hield een uitgebreide presentatie omtrent de verkiezingsanalyses van het district Coronie van de afgelopen verkiezingen. Drs. Arun Hardien heeft informatie verstrekt over de nieuwe versterkte District- en Ressortcoördinatieteam structuren welke in alle districten door de VHP worden ingesteld.
Voorzitter Santokhi gaf in zijn toespraak aan dat de VHP ready is om ook in Coronie een districtscoördinatieteam te installeren. In alle 3 ressorten zullen er voorts Ressort Coördinatie Teams worden ingesteld, bijgestaan door thematische en gespecialiseerde werkgroepen en commissies. De mensen moeten zelf aangeven wie waarin zitting wil nemen. Er zal hard gewerkt moeten worden aan de verdere invulling en positionering van een VHP “Dreamteam Coronie”. Men moet proactief zijn om het doel te kunnen bereiken. De VHP gaat in Coronie voor het maximale winst bij de komende verkiezingen. De partij gaat in alle districten deelnemen aan de verkiezingen. Ook in de “niet traditionele VHP districten” is de partij bezig invulling te geven aan de wensen van de mensen die zich bij de VHP willen aansluiten. In navolging van de reeds ingestelde DCT en RCT-structuren in Wanica, Nickerie, Commewijne, Paramaribo, Saramacca en recentelijk nog in Marowijne, wordt volgens Santokhi nu concreet invulling gegeven aan de versterking van de partijstructuren in Coronie. Ook in de districten Para, Brokopondo en Sipaliwini wordt intensief gewerkt om nog voor eind 2013 de versterkte VHP structuren te presenteren.

error: Kopiëren mag niet!