Surpost geeft Eenheidszegel uit

SurpostIn het kader van de herdenking van het Jubileumjaar van 140 jaar Hindoestaanse Immigratie, 150 jaar Afschaffing van de Slavernij en 160 jaar Chinese Immigratie, heeft Surpost een bijzondere bijdrage geleverd door de uitgifte van een Eenheidszegel. Het bijzondere aan deze postzegelserie is het feit dat er gekozen is om de boodschap van de president van de Republiek Suriname om de eenheid onder de verschillende bevolkingsgroepen van ons land tot uiting te brengen, is uitgebeeld door gebruik te maken van het bekende gedicht ‘Wan Bon’ van de Surinaamse dichter/schrijver, Dobru. Hiertoe is er officieel toestemming verleend door de R.Dobru Raveles Stichting.
De eerste aankoop is verricht door de president van de Republiek Suriname, Z.E. Desiré Delano Bouterse, die de First Day Cover signeerde. De first lady, mw. Bouterse, overhandigde de bescheiden hierna aan mw. Yvonne Raveles- Resida, voorzitter van de Dobru Raveles Stichting. Bij deze bijzondere uitgifte waren ook de vertegenwoordigers van de Raad van Ministers, de RvC Surpost, de Nationale Commissie (Natcom) en andere genodigden aanwezig.
Het programma werd geopend met het volkslied, dat vertolkt werd door Lisbeth Perotie, terwijl de bekende voordrachtskunstenaar Sombra (Stanley Slijngard) het gedicht ‘Wan Bon’ declameerde.
Met de uitgifte van deze zegels wordt er wederom aandacht geschonken aan het product filatelie, dat uitermate geschikt is voor het nationaal en internationaal promoten van specifieke kenmerken van Suriname en haar samenleving.
De uitgebrachte serie bestaat uit twee postzegels, waarvan op de ene postzegel de Kankantrie als symbool voor de Eenheidsgedachte is afgebeeld, terwijl het gedicht van Dobru in zijn geheel is opgenomen op de andere postzegel. De postzegels hebben een nominale waarde van respectievelijk SRD 1,25 en SRD 1,75. Verder zijn er ook eerste dag enveloppen (First Day Covers) met een speciale stempel voor de prijs van SRD 6,25 en plastic mapjes met de beschrijving en twee zegels voor SRD 6,25 beschikbaar aan de loketten van het postbedrijf. Een complete set kost SRD 15.50. De zegels zijn gedrukt in een oplage van 4000, waarvan er 1500 in Suriname verkrijgbaar zullen zijn gedurende een korte periode.
De postzegels en de bijbehorende producten zullen vanaf maandag 11 november 2013 ten verkoop worden aangeboden op de Surpost-kantoren.

error: Kopiëren mag niet!