Aandacht voor Wereld Diabetesdag

Ter gelegenheid van Wereld Diabetesdag houdt de SDES in samenwerking met het Ministerie van Volksgezondheid op zaterdag 16 november een mini beurs met het thema ‘“Diabetes, Educatie en Preventie”. Tijdens deze markt laten onder andere actoren in het gezondheidsveld zien hoe belangrijk een goede leefstijl (voeding en beweging) is voor een diabetespatiënt.
Belangstellenden kunnen tijdens deze mini gezondheidsbeurs informatie krijgen bij gezondheidswerkers, diabetesverpleegkundigen, diëtisten en fysiotherapeuten en hun bloedsuiker, lengte, gewicht en bloeddruk laten meten en informatie krijgen over alle daarbij betrokken zaken. Ook de One Stop Shop voor Chronische ziekten is aanwezig. De mini gezondheidsbeurs zal worden gehouden op de Henry Hassankhan school (vroegere Scholengemeenschap Lelydorp Indira Ghandiweg en duurt van 8.00 uur tot 13.00.
Donderdag 14 november staat men over de gehele wereld stil bij de ziekte Diabetes Mellitus (suikerziekte). Naar schatting lijdt 10% tot 12% van de Surinaamse bevolking aan deze ziekte, dat wil zeggen dat wij praten over 50.000 tot 52.000 mensen die lijden hieraan. De ziekteverschijnselen, hoe om te gaan met diabetes en de laatste ontwikkelingen worden op zaterdag 16 november tijdens de minibeurs onder de aandacht gebracht.

error: Kopiëren mag niet!