TCT gaf toestemming aan bussen te rijden zonder vergunning

Minister Falisie Pinas van Transport, Communicatie en Toerisme zegt op de hoogte te zijn dat de buschauffeurs die de route Paramaribo-Albina onderhouden zonder vergunning rijden. Het is een pilot en in afwachting op hun vergunning is er toestemming gegeven dat ze de route mogen onderhouden.
De taxichauffeurs die dezelfde route onderhouden, spreken echter van oneerlijke concurrentie. De buschauffeurs hebben dezelfde standplaats toegewezen gekregen waar de taxichauffeurs al stonden. Één van de problemen is weinig tot geen parkeerplaats, wat leidt tot een chaotische situatie. De taxichauffeurs beweren ingeschreven te zijn bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken en belasting te betalen. De bushouders betalen geen belasting en hebben een veel lagere prijs dan de taxichauffeurs.
Enkele buschauffeurs zeggen geen haast achter te zetten om in aanmerking te komen voor een vergunning. Zij zijn niet bereid hun tarief van SRD 30 te verlagen naar SRD 10.
De minister zegt de vorige week een gesprek gehad te hebben met de taxi- en buschauffeurs en dat de plooien zijn gladgestreken.

error: Kopiëren mag niet!