Vanny toont zich aan de wereld

Vanny toont zich aan de wereldDe achttienjarige Vanny, voluit Ivanildo Maulabaks, zit op het Imeao 4 en is al enkele jaren bezig met muziek. Zijn groep heet ‘The Future Boys’ en ze hebben een hit gehad met het nummer “Like HUH”. Hij is de voorman. “Ik hou niet van het woord leider dus zeg ik liever voorman”, zegt hij bescheiden. Nu probeert hij het alleen. Voor de tweede keer, met zijn nieuwe CD “Na Mi De Ja”.
Klaar voor het spel
Drie en een half jaar eerder bracht hij zijn eerste CD uit. Maar die deed niks. “Ik was nog suf, om het zo maar te zeggen. Ik moest nog groeien in ‘the game’. Maar nu ben ik ouder en sterker en ik heb het gevoel dat ik er meer aan kan doen om het tot een succes te maken.” Zijn tweede CD is een mix van hiphop, dancehall, RnB en kaseko/zouk. “Het is geschikt voor jong en oud. Het zijn dansbare nummers. We hebben geen krachttermen gebruikt. Het is geen gangsterrap of zo. Het zijn mooie poku’s. En deze keer ga ik het harder pushen!”
Muziekproducer worden
Over tien of vijftien jaar wil Vanny een goede producer zijn. Hij hoopt dat men zijn CD ook beluisterd en hem benadert voor een samenwerking. “Als ik over vijftien jaar nog rap of zing, weet ik nog niet, maar dat ik met muziek bezig ben, is een ding dat zeker is!” Volgens hem besteedt men te weinig aandacht aan Surinaamse muziek. “Men gaat er altijd van uit dat bijvoorbeeld muziek uit Holland altijd beter is.” Hij is het daar niet zozeer mee eens, maar vindt dat het ook afhangt van de Surinaamse muzikanten, van wat zij neerzetten. “Naar mijn mening, doet Surinaamse muziek wel wat, ja het doet wat!”
Surinaamse muziek
Zijn voorbeelden zijn ook Surinaamse artiesten, zoals Fenomeen en Enver, maar hij wil vooral zichzelf zijn. Voor hem is het van belang dat zijn muziek in Suriname wordt gedraaid, omdat hij het ook voor de Surinamers maakt. “Ik ben niet internationaal gericht. Ook al word je in Suriname niet rijk van muziek, wil ik dat toch doen en dan ga ik maar voor bekend zijn. Dat mensen je nummers kunnen meezingen en weten wie je bent. Dat mensen weten van ‘hey, er is een Vanny hier bezig in Suriname’.”
Beats als inspiratie
De nummers maakt Vanny samen met zijn groep en andere artiesten. Hij schrijft soms over dingen die hij mee heeft gemaakt in zijn verleden. Maar meestal ontstaan de beats eerst en wordt de tekst eromheen gebouwd.” De beats zijn onze grootste
inspiratie!”Samen met zijn band The Future Boys zal Vanny volgend jaar ook weer een mixtape uitbrengen en hij is van plan van zijn solo-CD zeker vijf clips op te nemen die geschikt moeten zijn voor vertoning op de televisie.

error: Kopiëren mag niet!