Twee jaar voor gefrustreerde dief

De 31-jarige Jerrel Delph is wegens het plegen van een viertal strafbare feiten veroordeeld tot een gevangenisstraf van 2 jaar met aftrek. Hij heeft op 15 april 2 feiten gepleegd, namelijk inbraak en poging tot gekwalificeerde diefstal. De inbraak is een voltooid delict. Daarnaast heeft hij weer op 4 maart 2012 een poging gewaagd om diefstal te plegen aan de Verlengde Houttuin en op 12 maart heeft hij verschillende goederen meegenomen aan de Lelydorperweg. Als laatste heeft hij op 17 januari dit jaar SRD 1000 en een grascilinder buitgemaakt aan de Braamshoopweg.
De openbare aanklager, Reshmi Rathipal, betoogde dat zeker 3 van de gepleegde feiten voltooide delicten zijn. Al de inbraken en diefstallen heeft de verdachte op klaarlichte dag gepleegd. Delph heeft vaste modus operandi gehanteerd door steeds met verhuurde auto’s naar het adres van de verschillende slachtoffers te rijden. In een van de gevallen werd een vrouw aangehouden, omdat zij een van de auto’s op haar naam had gehuurd. Later kwam de ware toedracht naar buiten; op verzoek van de verdachte had zij het voertuig ingehuurd. De vervolging achtte alle feiten wettig en overtuigend bewezen en eiste tegen de verdachte een straf van 3 jaar met aftrek. Delph is een recidivist. Hij heeft reeds eerdere veroordelingen op zijn naam staan.
De raadslieden, Kris Bhoendie en Raoul Lobo, betoogden elk om de strafeis enigszins te mitigeren. De verdachte beloofde verbetering en gaf aan dat hij deze handelingen achterwege zal laten. Volgens Lobo heeft de verdachte de feiten gepleegd, maar geen enkele keer is er geweld aan te pas gekomen. Dit zou volgens hem de laatste tijd een trend zijn.
Delph gaf aan dat hij teveel problemen had en gefrustreerd was. Hij wist zich geen raad. Hij beloofde plechtig zich te zullen verbeteren.
Rechter Marie Mettendaf achtte het laatste feit niet bewezen. Volgens de magistraat is er geen wettig en overtuigend bewijs daarvoor geleverd. De verdachte ontkent het feit en tegenover de ontkenning is de verklaring van de benadeelde. Uiteindelijk werd de strafeis toch wel verminderd. De rechter legde Delph een straf op van 2 jaar en 6 maanden met aftrek. Ze gelastte ook de gevangenneming van Delph.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!