St. Clementschool krijgt schilderij van Louis Doedel

Enkele leerlingen samen met juf Terbeek-Barron Bernice bij het schilderij van Louis Doedel. (DBSfoto:Regillio Derby)
Enkele leerlingen samen met juf Terbeek-Barron Bernice bij het schilderij van Louis Doedel. (DBSfoto:Regillio Derby)
De St. Clementschool heeft gisteren een schilderij van Louis Doedel in ontvangst mogen nemen namens erevoorzitter PSV Emile Wijntuin en zijn kinderen. ‘Doedel zat zelf hier op school en daarom heb ik voor de St. Clementschool gekozen. En Doedel was een echte strijder. Hij kwam op voor mensen’, zei Wijntuin. ‘Ik heb ook een boek geschreven over hem. Hij was een van de eerste vakbondsleiders van ons land. Ik vind dat zijn schilderij hier op school geplaatst moet worden. Ik heb Doedel twee keren alleen ontmoet. De eerste keer hebben we niet gesproken, maar de tweede keer was hij 60 jaar oud geworden. Hij zei tegen mij: ‘Ik ben Louis Doedel en ben vandaag 40 jaar oud geworden’. Dat heb ik onthouden’, aldus Wijntuin. Ook het boek dat Wijntuin heeft geschreven over Doedel is aan de leerlingen van de zesde klas van de St. Clementschool overhandigd. Volgens hem is het goed dat de kinderen weten wat Doedel allemaal heeft betekend voor ons land.
Louis Alfred Gerardus Doedel is geboren op 26 juli 1905 in Paramaribo en is overleden op 10 januari 1980. ‘Het exacte jaartal toen Doedel hier op school zat, weten we jammer genoeg niet’, zegt juf Terbeek-Barron Bernice, die al 12 jaar les geeft op de St. Clementschool. De school bestaat thans 106 jaar en telt 375 leerlingen. ‘Aan de leerlingen wil ik meegeven om hun hart op de juiste plek te hebben, zoals Doedel dat had’, zegt Terbeek-Barron. We zijn ook bijzonder blij met het schilderij van hem en zijn de heer Wijntuin bijzonder dankbaar ervoor.’

error: Kopiëren mag niet!