Stuurgroep Suriname America Alumni Association opgericht

De Amerikaanse ambassade in Paramaribo heeft een stuurgroep geïnstalleerd om leiding te geven aan de ‘Suriname America Alumni Association-SAAA’. Deze stuurgroep bestaat uit zeven vooraanstaande alumni en wordt voorgezeten door Sigmund Proeve, president van de DSB-Bank. Met gezamenlijke inspanningen zal de SAAA projecten ontwikkelen en uitvoeren tot wederzijds voordeel van Suriname en de Verenigde Staten.
In de afgelopen 40 jaar hebben ongeveer 250 Surinamers de Verenigde Staten van Amerika bezocht voor studie en professionele uitwisselingsprogramma’s, gesponsord door de Amerikaanse regering. Deze bezoekers en veelbelovende leiders keerden naar Suriname terug met meer kennis in hun vakgebied, meer ervaring in het Amerikaanse politieke, economische en culturele leven en nog meer gedrevenheid om te investeren in de Surinaamse gemeenschap.
De eerste stap van de stuurgroep is om alle andere Surinaamse Alumni te lokaliseren en motiveren. Belanghebbenden kunnen contact opnemen met de Amerikaanse ambassade voor meer informatie over hoe zij lid van SAAA kunnen worden, meldt de ambassade in een persbericht.

error: Kopiëren mag niet!