Risicofactoren groter in avonduren voor vuilophalers

De Bond van de Vuilophalers is het helemaal niet eens met het uitgekomen persbericht van het ministerie van Openbare Werken. In het bericht staat dat na een maand evaluatie, de vuilophaal in de avonduren goed bevonden is. Tijdens de persconferentie van de bond zei voorzitter Robert White dat er geen overleg wordt gepleegd met de aannemers, de besluiten worden eenzijdig genomen. White zegt niet tegen het project te zijn, maar wil ook dat hun stem meetelt. Naar aanleiding van ontevredenheid is de bond opgericht.
‘Overdag is het een andere situatie dan in de avond werken. De risicofactoren zijn groter in de avond dan overdag. En de aannemers willen in de avond niet voor hetzelfde loon werken als overdag. Dat is logisch, want ’s nachts is om te slapen’, zegt White. ‘In feite plegen we nu contractbreuk, want in ons contract is aangegeven dat de werktijden 07:00-15:00 uur zijn’, zegt White
De bond heeft sinds 28 oktober brieven geschreven naar de minister van OW, Rabin Parmessar. Bij ontvangst gaf de minister aan dat hij ze als individu kan spreken, maar geen bond kent. White zegt dat de mannen van de vuilophaaldienst soms van 17.00 uur tot 09.00 uur de volgende morgen werken. De aannemers zetten dan extra auto’s in, maar dat vergt ook meer geld.
Enkele straten in het zuiden zijn onbegaanbaar, auto’s zijn al in goten beland. De vuilophalers worden bekogeld en uitgescholden en Ornamibo is niet voldoende verlicht, luiden de bezwaren.

error: Kopiëren mag niet!