Jhauw: ‘Vp wil volk om de tuin leiden’

FrontfotoRamsoender Jhauw van Surishopping hield gisteren voor een tweede keer een persconferentie over corruptie bij aanbestedingen voor de aankoop van brandweermateriaal. Nu ging Jhauw in op wat er was gezegd in het parlement. Jhauw betitelde de uitspraken van Ricardo Panka als ‘kleinzielig en opruiend’. Hij vindt ook dat vicepresident Robert Ameerali bezig is het volk te misleiden. ‘Het gaat om onwaarheden als er wordt gezegd dat de goederen van Surishopping van mindere kwaliteit zijn. In het bestek van de brandweer zijn de barcodenummers van het merk MSA van de artikelen aangegeven en aan welke voorwaarden en vereisten die moeten voldoen. Dus bij deze goederen kunnen er geen andere geleverd worden dan welke in het bestek zijn aangegeven. Er is geen verschil in kwaliteit bij de goederen die Flex NV zou leveren en Surishopping, het enige verschil is de prijs. Het gaat om dezelfde goederen, dezelfde kwaliteit en dezelfde leverancier’, aldus Jhauw. De goederen worden gehaald bij de moedermaatschappij van MSA in Duitsland en dochterondernemingen in andere landen. ‘De brandweer krijgt 5 jaren garantie op de spullen die geleverd worden.’ De verklaring van de minister van Justitie en Politie stuurt Jhauw ‘naar het rijk der fabelen’.
Wat heel opvallend is, is dat Flex NV in februari heeft ingeschreven voor SRD 2.750 per buskleding, Surishopping deed dat toen voor SRD 4.147, 73. Bij de aanbesteding in mei schrijft Flex NV in voor SRD 6.700 per buskleding. Jhauw zegt niet zielig te willen doen omdat hij de gunning niet heeft gehad. De vorige gunning immers is ook aan een ander bedrijf gedaan. ‘Maar in dit geval was er geen sprake van oneerlijke concurrentie.’
‘De gunning door de gunningscommissie is ook niet door alle leden getekend. De commissie bestaat uit 7 leden en slechts 3 commissieleden hebben de gunning ondertekend. Een commissielid heeft zelfs bedankt, omdat hij niet wilde meewerken aan deze smerige zaak’, zegt Jhauw. De Surishopping-directeur zegt behoefte te hebben om een klacht in te dienen bij het Openbaar Ministerie.
Jhauw zegt de positie van de brandweercommandant helemaal te snappen. Hij denkt dat Waal heeft getekend ‘om behoud van zijn functie’. De ondernemer verwacht verontschuldigingen aan hem en ook aan de gemeenschap.

error: Kopiëren mag niet!