45-jarige grootoom misbruikte 3-jarige

Ruben S. (45), die jaren te kampen heeft met zijn geestelijke gesteldheid, staat terecht wegens het misbruiken van een 3-jarig meisje. In deze strafzaak achtte rechter Marie Mettendaf in het belang van het onderzoek om de aangeefster en de zus van de verdachte te horen. Gisteren waren beide getuigen aanwezig. De verdachte is een oom van de aangeefster. Zij verklaarde op 28 juni warm water voor de dochter van haar zus klaar te hebben gezet in de badkamer. De tante van het slachtoffer ging zich aankleden terwijl het 3-jarig meisje in de badkamer was. Toen zij terugkeerde, zag de tante de verdachte op de vloer zitten zonder kleren en haar nichtje op zijn schoot eveneens zonder kleding. Zij trok het kind van de verdachte weg en vertelde haar zus wat haar dochter was overkomen.
De verdachte is een oom van de moeder van het slachtoffer. Hij lijdt al jaren aan een psychische stoornis. De oma van het kind werd ook gehoord. Zij verklaarde dat zij nooit eerder problemen met haar jongere broer had gehad. De verdachte verklaarde op de zitting dat hij samen met de aangeefster, dus zijn nichtje, in de badkamer was en niet met het kind. Ook vertelde de zus van de verdachte dat zij de zaak wilde intrekken. In deze zaak is de verdachte haar broer en het slachtoffer haar kleindochter. De magistraat deed een beroep op de openbare aanklager, Reshmi Rathipal, om de rapportage van de verdachte zo spoedig te overleggen. De voortzetting vindt plaats op 12 december. Ruben blijft in arrest.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: