Bouterse ontkent interventie van US$ 1 miljoen per dag op valutamarkt

Bouterse ontkent interventie van USPresident Desi Bouterse heeft met klem ontkend dat de Centrale Bank van Suriname (CBvS) per dag met een bedrag van US$ 1 miljoen intervenieert op de valutamarkt. ‘1 miljoen US$ is niet waar zoals lid Jessurun dat zei.’ De president legt uit dat er wel geïntervenieerd wordt door de CBvS, maar het bedrag ligt veel lager dan de 1 miljoen. ‘Het is een belangrijke taak van de regering om de koers te bewaken. Daarvoor zijn de monetaire autoriteiten. Er wordt geïntervenieerd in overleg met de financiële instituten’, verzekert de president DNA.
De president ontkent ook het inflatiecijfer van 24% voor 2012 dat door het DNA-lid Radjkoemar Randjietsingh werd genoemd. ‘De regering zal altijd waken dat de inflatiecijfers niet uit de hand loopt. De cijfers van 2012 waren rond de 4,3% en voor 2013 is een projectie gemaakt van 4%’, aldus de president.
Na de verklaring van de president vroeg zowel Randjietsingh als DA-91-lid Winston Jessurun om een persoonlijk feit. Randjietsingh vond dat de president verkeerd geïnformeerd was. ‘Ik heb gezegd dat de inflatie van augustus 2010 tot augustus 2013 25% bedroeg en niet van 2012 alleen’, zei Randjietsingh. Jessurun meende geen onwaarheden verkondigd te hebben. ‘Uitgaande van wat de CBvS-governor totaal aan interventie heeft gedaan, komt het gemiddeld op US$ 1 miljoen per dag’, aldus de DA 91-voorzitter.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: