Rudy Balak: ‘Winkeliers blij met gang van zaken vuilophaal’

Rudy Balak, voorzitter van de Vereniging van Winkeliers, zegt dat de winkeliers toestemmen om de SRD 100 te betalen voor de vuilophaal. De vereniging was afgelopen week in gesprek met de Kamer van Koophandel en Fabrieken en dit heeft goede vruchten afgeworpen. ‘Er zijn geen problemen’ zegt Balak, ‘anders zou ik voor de minister moeten liegen’. ‘Winkeliers die een kleine onderneming hebben waarvan het vuil is te vergelijken met dat van een huishouden, mogen hun vuil normaal zetten voor de ophaaldienst en hoeven geen SRD 100 te betalen. Dit moeten ze kenbaar maken aan de minister in een brief.’
Vanaf 1 januari moeten de winkeliers de SRD 100 storten op een rekening van het ministerie van Openbare Werken. De rekening wordt nog bekend gemaakt. Vanaf 18 november moeten alle winkeliers de tonnen van 240 liter of 120 liter zoals afgesproken voor hun pand hebben. Balak roept alle winkeliers op de tonnen aan te schaffen en op tijd buiten te zetten. ‘Rond juni was er een schaarste aan tonnen, maar nu zijn die er genoeg in voorraad’, zegt Balak.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: